God jul och gott nytt år

22/12/2018

I skrivande stund är det endast en dag kvar till jul. Julen är för mig en tid att koppla av och njuta av otvungen samvaro och gemenskap. God mat, dryck, böcker, sällskapsspel och givetvis långa promenader med hunden hör min jul till.

Jag älskar julstämningen. Människor är på gott humör och vänliga mot varandra. Det är en stämning vi borde ha med oss resten av året. Julen är också en tid att minnas de nära och kära som inte längre finns bland oss. I år går mina tankar speciellt till min mormor som somnade in lugnt och stilla tidigare i år i hög ålder.  

Årets sista veckor var hektiska. Lanseringen av riksdagsvalskampanjen blev mycket lyckad. Det kom rikligt med respons och många anmälde att de ville vara med i kampanjarbetet. Det känns verkligen bra att jobba vidare utgående från detta. I början av nästa år börjar kalendern fyllas av olika evenemang, det första framträdandet blir hos Drumsös pensionärer den 14 januari. Kampanjmötet för stödgruppen hålls tisdagen den 22 januari klockan 18. Anteckna det redan nu i din kalender!

Det har också varit hektiska tider på stadshuset. Stadsstyrelsen höll sitt sista möte för en vecka sedan, det 49 mötet detta år för stadsstyrelsen. Som kuriosa kan nämnas att fullmäktige har mötts 22 gånger under 2018, totalt 86 timmar. Det är verkligen inspirerande att jobba för helsingforsarna och för Helsingfors. Det händer dessutom massor i vår stad. Fantastiska Amos Rex och Ode har öppnats, vi har godkänt nya program för att effektivt motarbeta klimatförändringen och för att få människor att röra på sig mera i vardagen. Vi har förhandlat fram en budget för 2019, där ansvarsfull ekonomiskt hållbar politik kombineras med ett socialt ansvar. Att SFP behövs såg vi igen den gångna veckan då kultursektionen (där vi saknar representation) drog ner Svenska Teaterns understöd efter en märklig process.  

I världen ser vi många utmaningar. Trump i Vita Huset, Brexit, Rysslands agerande samt de nationalistiska och främlingsfientliga rörelsernas framgångar i många EU-länder gör att behovet av stabila västerländska demokratier som vågar ta ett ansvar är större än någonsin. Finland har en roll att spela.

Nästa år fortsätter det politiska arbetet men nu varvar vi ner och firar jul. Jag önskar dig och din familj en god och fridfull jul samt ett fantastiskt nytt år 2019!

P.S. Istället för julkort har jag gett bidrag till WWF till förmån för deras arbete för utrotningshotade djur och till Folkhälsans luciainsamling.