Sagt om marCus

Pekka Strang

Skådespelare

"Marcus har jag känt i nästan hela mitt liv. Är det någon jag kan gå i god för så är det honom. Jag har sett hur han ställer upp för sina väljare på samma sätt som för sina vänner. Inte för att han är tvungen, utan för att han vill."

Nora Grotenfelt

fullmäktigeledamot i helsingfors

"Marcus vet hur en slipsten ska dras inom politiken. Han är kunnig, samvetsgrann och socialt begåvad, och därigenom väldigt duktig på att samarbeta med andra."

Jannica Fagerholm

vd

”Riksdagen behöver politiker som är båda kunniga och kloka. Politiker som förstår vilka utmaningar vi står inför. Marcus har genom sitt arbete i Helsingfors stadsfullmäktige och stadsstyrelse visat att han kan fatta svåra beslut, men också tänka framåt och skapa visioner. Nu är det dags för Riksdagen!”

Christina Dahlblom

Professor of PractiCe och företagare

”Marcus kunnande och sätt att arbeta behövs i riksdagen. Han är djupt insatt i det samhälleliga beslutsfattandet, med en bred erfarenhet av olika organisationers och företags vardag.  Han har genom hela sin karriär visat sin beredskap att ta i när det behövs, sitt engagemang för det gemensamma, och sin ambition i att sköta sina uppdrag långsiktigt och med kvalitet.”

Martina Harms-Aalto

FM, kommunikationsföretagare och journalist

"Jag har haft förmånen att jobba med Marcus Rantala och vet att han är lösningsinriktad och skicklig på att diplomatiskt driva de frågor han tar sig an.
Åren i helsingforspolitiken har gett honom välbehövliga insikter i metropolområdets utvecklingsbehov som behöver sina försvarare i riksdagen."