Välkommen på kampanjmöte den 22 januari!

17/1/2019

Att valet faktiskt närmar sig börjar märkas i min kalender och den fylls hela tiden med olika engagemang, vilket är roligt. I veckan träffade jag Drumsö pensionärsförening och talade dessutom på Helsingfors Rotaryklubbs möte. Har du tankar och förslag på olika evenemang där jag kunde närvara så får du gärna tipsa mig.

Tisdagen den 22 januari klockan 18.00 så ordnas ett kampanjmöte på mitt kontor på Nylandsgatan 7 (4 våningen, Rud Pedersen står det på summern), du är hjärtligt välkommen! Jag vill gärna höra dina tankar om valkampanjen och på de teman som kommer att behandlas. Min kampanjchef, Patrik Gayer, inleder med en kort introduktion men tanken är framförallt att vi ska hinna diskutera under kvällens lopp.

För att kunna uppskatta trakteringen rätt så anmäl dig gärna via anmälningsknappen i slutet av detta meddelande eller via min politikerprofil på Facebook:

https://www.facebook.com/events/559105057850392/

Det som chockerar oss alla de senaste dagarna är de sexuella övergrepp som drabbat barn i Uleåborg och Helsingfors. Det är förfärligt och det finns inga ursäkter för det som hänt. Det måste vara klart för alla att dylikt inte godkänns och det krävs åtgärder för att förhindra liknande fall i framtiden. Sannfinländarna kommer att göra allt för att ta politiska poäng på det skedda. Det ska vi inte ge dem. Hat och generalisering hör inte hemma i en demokrati där respekten för rättstaten måste vara grundläggande.  

Onsdagen den 16 januari möttes Helsingfors stadsfullmäktige för ett historiskt möte. Det var då exakt 100 år sedan det första helt demokratiskt (en röst per person) valda stadsfullmäktige sammanträdde. Jag tycker det är imponerade att Finland några månader efter de tragiska händelserna i början av 1918 kunde samla sig och hålla demokratiska val. Det visar på en enorm styrka. Som kuriosa kan nämnas att SFP var näststörsta parti medan SDP var störst i det fullmäktige.

Jag hoppas du får en skön helg och att vi ses senast den 22 januari!