Valkampanjens slutspurt!

29/3/2023

Slutspurten för valkampanjen är i full gång. Bekanta dig med schemat och kom och säg hej! Vi ses på stan!

Read more

Grunden läggs på dagis

16/3/2023

Finlands framtid är beroende av en högklassig utbildning från dagis, skola till universitet och högskolor. Det ger alla en jämlik och jämställd chans i livet oberoende av bakgrund eller föräldrarnas plånbok. En utbildning är den bästa försäkringen mot arbetslöshet och utslagning.

Read more

Ett jämställt samhälle kräver ansvarstagande året runt

8/3/2023

Ett jämställt samhälle där alla har lika förutsättningar är en fundamental utgångspunkt för mig på årets alla dagar, inte bara på den internationella kvinnodagen.

Read more

En lyckad valfest

6/3/2023

Jag är helt tagen över det stora och breda stöd som ni visade mig och ber om ursäkt att sittplatserna tog slut. Tillsammans kan vi ge riktning åt den förändring som behövs. Det blev tydligt under dagen.

Read more

Marcus Valfest - Söndag 5.3!

26/2/2023

Kom och träffa Marcus, njut av lätt söndagsunderhållning och god stämning på Korjaamo i Tölö i Helsingfors.

Read more

Ett år sedan kriget bröt ut

24/2/2023

I dag är det exakt ett år sedan Rysslands krig mot Ukraina inleddes.Ett förfärligt krig som dödat, terroriserat, förstört och tvingat miljontals människor på flykt.

Read more

Glad alla hjärtans dag!

14/2/2023

I dag är jag extra glad över att jag alltid haft den goda turen att vara omgiven av goda vänner. Vänner från olika delar av mitt liv, med olika intressen och bakgrund som gör att vardagen är lättare och roligare.

Read more

Ja, jag kandiderar i riksdagsvalet 2023 i Helsingfors för SFP!

16/12/2022

Förändring måste skapas, den kommer inte av sig själv. För det behövs vision, handlingskraft, mod. Liksom förmågan att sätta sig i blöt för att driva förändringen. Därför ställer jag upp i riksagsvalet 2023!

Read more

Fel och galet att stänga en fil på Espen!

14/12/2022

Många har hört av sig de senaste dagarna, och speciellt i kväll då nämnden fattat sitt beslut, och undrar hur jag resonerat. Vi har varit delade inom SFP-gruppen och haft olika åsikter i denna fråga. 

Read more

Helsingfors budget 2023 – Helsingin budjetti 2023

14/12/2022

Helsingfors budget för 2023 presenterades i dag på stadshuset av borgmästaren, de biträdande borgmästarna och mig som representant för SFP.Det är en ansvarsfull budget som satsar på våra daghem, skolor och personalen. 

Read more

Jag säger nej till en chockhöjning av parkeringsavgifterna i Helsingfors.

14/12/2022

En höjning med 100 % av priserna på boendeparkeringn är inte motiverat och drabbar helt vanliga helsingforsare, den stora medelklassen, många barnfamiljer. 

Read more

Vi behöver kultur!

12/5/2021

Kulturen har en stor positiv inverkan påvårt välmående och välbefinnande. Jag tror att kulturen gör att vi mår bättre,att vi lever längre och känner ett sammanhang.

Read more

Finland behöver en klimatminister!

4/4/2019

Finland behöver en klimatminister. Vi vill att klimatfrågan är entopprioritet i nästa regering. Nästa regering ska ha en klimatminister som kanse till Finland är en stark aktör i kampen mot klimatförändringen både härhemma, i EU och globalt.

Read more

Vi måste säga nej till all sorts diskriminering.

6/3/2019

Read more

Valstart!

22/2/2019

Temperaturen i valkampanjen stiger dag för dag. Galluparna duggar tätt. Alla visar på en tydlig trend, nämligen att det blir otroligt jämnt mellan partierna och att SFP har alla chanser att göra ett gott val. Galluparna visar också att ett regeringsalternativ där SFP ingår är realistiskt.

Read more

Säkra universitetens resurser!

18/2/2019

Huvudstadsregionens universitet och högskolor är i framträdande roll då det gäller att sätta fart på drivkraften för kunnande och innovationer. De är hörnstenarna i vår konkurrenskraft och välmående samt har en avgörande betydelse för demokratin, internationaliseringen och friheten.

Read more

Fiffel och båg kan inte accepteras.

15/2/2019

De uppdagade missförhållandena och misskötseln av seniorer på en del privata vårdhem upprör oss alla. Så här får det inte vara. Helsingfors stängde också ett boende för unga med funktionsnedsättning som drevs av Esperi. Detta visar på stora brister i vården och omsorgen.

Read more

Penkis

14/2/2019

Det gör mig alltid lika glad, och lite nostalgisk, att se lastbilarna köra genomstaden med förväntansfulla abiturienter. Det symboliserar utbildningens viktiga roll i vårt land och framtidens drivkraft. Koulutuksen roolia ei voi tarpeeksi korostaa, se on Suomen valttikortti.

Read more

Vi behöver fler arbetsplatser!

23/1/2019

Finland har alla förutsättningar att klara sig i den tuffa internationella konkurrensen om företagsetableringar, investeringar och om kunnande, alltså människor. Det är också en förutsättning för att vi ska kunna utveckla välfärdssamhället. En hållbar och ansvarsfull ekonomi är välfärdssamhällets bästa vän. Vi har några stora utmaningar som nästa riksdag och regering måste kunna hantera.

Read more

Välkommen på kampanjmöte den 22 januari!

17/1/2019

Read more

God jul och gott nytt år

22/12/2018

Read more

Ja, jag kandiderar i riksdagsvalet

27/11/2018

Jag vill bli riksdagsledamot för Helsingfors och därför kandiderar jag i riksdagsvalet den 14 april 2019.

Read more

Helsingfors växer så det knakar. Det märks i stadens budget

14/11/2018

En välskött ekonomi är grunden för ett hållbart välfärdssamhälle. - Då kan vi ta hand om dem som har det allra sämst, utveckla servicen, skapa framtidstro och investera i framtiden. Helsingfors har lyckats med detta arbete. Den konsekventa och långsiktiga politiken måste fortsätta och budgetförslaget för 2019 ger en bra bas för det.

Read more

Sörnästunneln behövs!

10/10/2018

Read more

Östersundom beaktas inte i HRT:s nya zonmodell

26/9/2018

Sint porro praesentium non. Aut nulla nam tempore et aut. Reprehenderit ratione voluptatibus reiciendis soluta. Sed et inventore ex nobis omnis. Consequatur aperiam doloribus corporis quisquam. Tenetur laborum sed enim. A prae

Read more

Östersundomia kohdellaan kaltoin uudessa vyöhykemallissa.

26/9/2018

Read more